IndexPortalFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 | | Elijah Mercato | |

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Elijah

avatar

Aantal berichten : 9
Registratiedatum : 25-12-11

Passport
Wereld: Origineel
Soort: Traveler
Partner: Who will give me comfort when it's cold?~

BerichtOnderwerp: | | Elijah Mercato | |   wo dec 28, 2011 7:34 am


| | G E N E R A L I N F O R M A T I O N | |Naam: Elijah Mercato
Betekenis naam: Elijah betekent ''Mijn god is de heer''. Elijah denkt dat zijn ouders het vooral een mooie naam vonden en niet zozeer op de betekenis hebben gelet.
Roepnaam/Bijnaam: Hij wordt gewoon Elijah genoemd. Sommigen bedenken bijnamen als Eli, El en dat soort namen.
Leeftijd: 12 (geboren op 21/12/1999)
Geslacht: Mannelijk
Oriëntatie: Het is nog maar een kind!
Familie: Moeder: Sylvette Suede (43)
Vader: Phyllis Mercato (48)
Broer: Elias Mercato (16) †
Wereld: Elijah is geboren in de originele wereld en woont er nu nog steeds.
Soort: Traveler.
Gave: Aantrekking. Eigenlijk werkt zijn hele lichaam als een magneet omdat hij het nog niet in de hand heeft maar als hij het wel zou beheersen zou hij enkel zijn hand op iets hoeven te richten en het zou op hem af vliegen maar sinds hij het niet beheerst, is zijn hele lichaam magnetisch omdat hij het nog niet op één punt heeft gefocust. Zo vliegt er soms opeens wel iets zijn kant op. Het hoeft geen metaal te zijn. In principe kun je deze kracht vergelijken met telekinese, het enige verschil is dat alles op hem af vliegt. Hij kan iets bijvoorbeeld niet laten zweven. Op een gegeven moment zou hij voorwerpen ook uiteindelijk weg kunnen stoten maar zo ver is hij nog lang niet.

| | T H E O U T S I D E | |

Als Elijah lang was geweest, was hij zeker opvallend geweest. Elijah heeft namelijk de kenmerken van een albino: Spierwit haar, rozige ogen in plaats van bloedrood en een blanke huid. Zijn haar is tamelijk lang en zit vaak door de war. Zijn pony is ook lang, en die schuift hij voor één van zijn ogen, zijn rechteroog. Zijn rechteroog is namelijk ernstig beschadigt waardoor hij niet meer kan zien met dat oog maar hij weigerde om het te laten fixen door de doktoren omdat hij ze simpelweg niet meer vertrouwde. Over zijn oog lopen drie littekens, wat duidelijk ooit krassen waren en hij houdt het altijd verborgen omdat het er ook erg eng uitziet. De iris van zijn rechteroog is namelijk ijsblauw. Zijn gezonde oog is daarentegen rozig en groot, iets groter dan het gemiddelde.
Zijn huid is bleek, verbrandt gemakkelijk in het zonlicht en daardoor is hij vaak in de schaduw van een parasol of een boom of gebouw te vinden want als het verbrandt, verbrandt het ook goed en doet het ook nog eens vreselijk pijn.
Elijah is ongeveer 1,40, nogal klein dus, heeft een tenger postuur en is vanzelfsprekend niet erg sterk. Doordat hij zo klein is, valt hij haast niet op tussen de menigte wat hij wel erg fijn vindt.
Zijn alledaagse kleding bevat een uniform omdat hij één van de weinige postmannen is doordat het nu bijna allemaal via internet gaat. Hij draagt een blauw uniform wat goud gelineerd is en hij draagt een pet en een lange sjaal die aan beide kanten bijna de grond raakt. Waarom hij dit beroep beoefent? Zie verleden.

| | T H E I N S I D E | |

Elijah is waarschijnlijk één van de liefste mensen die je zult ontmoeten. Hij is schuw en terughoudend en dat merk je ook vast en zeker wanneer je hem ontmoet omdat hij uit zichzelf steeds verder van je af gaat zitten. Maar naarmate je hem beter kent zal hij steeds dichterbij komen en zich openen. Als je echt een dierbaar persoon bent, zal hij je ook zo behandelen. Hij zal daarom ook vaak je naam blij uitroepen, je knuffelen en opeens heel vrolijk zijn. Hij is echt een schat en gaat uiterst voorzichtig met je om, omdat hij je niet wilt kwetsen of pijn wilt doen met woorden. Hij is ook erg trouw aan zijn vrienden, aan geliefden en zet ze ook altijd op de eerste plaats. Wanneer iemand pijn heeft, let hij niet op zijn eigen pijn en doet alles om ervoor te zorgen dat de pijn weer weggaat ook al ligt het soms niet in zijn macht.
Helaas is Elijah erg klunzig en kijkt ook vaak niet uit waar hij loopt. Hij struikelt vaak, laat ook vaak dingen vallen. Het lijkt soms wel alsof hij twee linkerhanden of voeten heeft maar hij doet niks expres natuurlijk, tenzij hij je niet mag want dan doet hij het wel expres. Maar hij is ook een huilebalk dus wanneer hij iets kapot maakt zie je al traantjes in zijn ooghoeken. Hij huilt heel snel.

| | T H E P A S T | |

Zijn ouders Sylvette en Phyllis wouden altijd al kinderen. Ze hadden elkaar ontmoet in London en na een paar jaar trouwden ze. Na hun trouwerij probeerden ze een kind te maken maar er bleek iets mis te zijn met Sylvette waardoor ze steeds maar miskramen kreeg. Dit was erg deprimerend voor het koppel maar na een paar keer proberen kregen ze toch hun eerste kind: Elias, geboren op 20 december. Ze waren zo gelukkig met Elias en zette hem helemaal in de spotlights, schonken hem al hun liefde. Na 4 jaar bleek Sylvette opnieuw zwanger te zijn en zo werd Elijah geboren. Sylvette en Phyllis waren gelukkig, en sinds Elias erg liefdevol was opgegroeit, was hij ook meer dan blij met zijn broertje.
Toch was er één verschil tussen de gebroeders Mercato: De oudere kreeg steeds meer aandacht naarmate de kleinere groter werd. Elias was erg getalenteerd in schilderen en muziek en was ook erg ambitieus in alles wat hij deed. Elijah was klunzig en hield zich meer bezig met boeken en schrijven dan met schilderen of muziek. Zijn ouders vonden boeken maar een tijdsverspilling omdat ze wouden dat Elijah net zo talentvol als Elias werd. Maar Elijah kon niet zingen of een instrument bespelen behalve de blokfluit en zijn tekeningen waren ook niet veel soeps. En tja, zijn ouders wouden wel graag opscheppen met Elias die zo getalenteerd was in piano. Dat was in hun ogen veel indrukwekkender dan een paar sterke verhalen.
Maar dit verschil maakte niet dat Elias minder van Elijah hield. Integendeel, ze waren erg hecht aan elkaar. Ze speelden met elkaar in de speeltuin, leerden van elkaar zoals Elijah altijd liedjes van Elias leerde en Elias luisterde naar de verhalen van Shakespeare en Mark Twain. Hij vond het altijd leuk wanneer Elijah voorlas omdat hij zijn stem altijd vervormde en intonatie gebruikte, waardoor de verhalen automatisch leuk waren. Elijah kon al heel jong al lezen. Toen hij 5 was, kende hij het alphabet al en kon hij schrijven en lezen. Maar ja, dat interesseerde zijn ouders dus niets.
Toen Elijah 8 was en Elias 12, werden ze uitgeleverd aan het onderzoekscentra waar ze aan het experimenteren waren met Travelers. Hun ouders hadden sowieso niet veel geld en ze dachten dat hun kinderen er superieur door zouden worden. Elijah en Elias veranderden compleet. Allebei hadden ze asblond haar, hemelsblauwe ogen en langzaam maar zeker verloren ze al hun kleur door de injectie. Hun blonde haren werden spierwit, hun blauwe ogen werden rozig rood en ze kregen allerlei rare gaven. Elijah kon niet in een kamer zitten zonder dat alles op hem af zou vliegen. Elias werd bijna gek van al de herrineringen van anderen die hij opeens kon zien. Maar toch was hij niet bang, maar Elijah was doodsbang. Het werd alleen maar erger. Toen ze Elijah onderzochten probeerden ze nog iets uit, een serum wat zou moeten zorgen voor een versterkt zicht. Maar het brandde, het brandde zo vreselijk. Elijah schreeuwde, krabde over zijn oog in een poging hem eruit te rukken zodat die vreselijke pijn weg zou gaan. De doktoren bonden hem vast en spoten een kalmeringsmiddel in. Daarna brachten ze hem naar zijn kamer. Elias troostte hem, probeerde hem gerust te stellen maar alles leek wanhopig in Elijah's ene oog. Ze zouden hier nooit wegkomen, ze waren verdoemd om proefkonijnen te zijn... Tot op een dag alles in de fik vloog en ze ontsnapten. Ze gingen terug naar huis omdat het hun enige thuis was. Hun ouders herkenden ze niet meer terug maar leerden het te accepteren, vooral omdat ze Elias nodig hadden voor het geld. Hij was een postbode. Elijah vond het een prachtig beroep omdat hij al dol was op schrijven en wou het ook doen. Toen hij 10 was, solliciteerde hij en werd hij ook een postbode. Misschien te jong, maar Elijah wou het zo graag en hij drong gewoon aan. Ze gaven hem licht werk en Elijah was blijer dan ooit. Elias en Elijah gingen samen de post bezorgen en ze hadden de grootste lol. Maar die blijdschap werd de grond in getrapt door een vreselijke gebeurtenis. Elias(toen 15, Elijah 11) was een tijdje ziek geweest door de injectie maar dat leek weggeebd te zijn. Hij hoestte alleen af en toe maar het was niet zo opvallend, vooral omdat het winter was. Maar niks was weggebd. Hij begon tijdens het bezorgen te hoesten, hoestte felrood bloed op. Elijah wist niet wat hij moest doen, raakte in paniek en riep om hulp. De ambulance kwam, nam Elias mee naar het ziekenhuis maar daar aangekomen was het al te laat. Hij was tijdens de rit bewusteloos geraakt en toen overleden.
Elijah was en is er nog steeds kapot van, net zoals zijn ouders die langzaam beginnen weg te kwijnen uit verdriet...

| | E X T R A | |

~ Hij houdt van koekjes, boeken, schrijven en katten.
~ Hij haat mensen die zijn dierbaren beledigen, hij haat drop en hij haat rekenen.
~ Hij heeft watervrees.

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
| | Elijah Mercato | |
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Geminus :: Algemeen :: Voorstellen :: Personage-
Ga naar: